Ønsker du at være med til at understøtte faglig udvikling og trivsel i en Kardiologisk afdeling med højt til loftet? Og har du kompetencerne og viljen til at sikre udredning og behandling på et højt fagligt niveau, så er det dig vi leder efter

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Der søges en speciallæge i kardiologi/Intern medicin, som afhængig af uddannelse og kvalifikationer vil kunne ansættes som afdelingslæge eller overlæge.

Ansvars- og funktionsområde er afhængig af kompetencer og interesseområder, men dokumenteret interesse for hjertesvigt, arytmi evt. incl. pacemakeranlæggelse eller bred kardiologi med fokus på stuegang vil være en fordel.

Uanset faglig profil er der gode muligheder for at udvikle faglige, organisatoriske, og forskningsmæssige kompetencer i velfungerende teams. Helt nyuddannede speciallæger tilbydes en mentorordning med en af afdelingens senioroverlæger.

Kardiologisk afdeling på Nordsjællands Hospital NOH har funktion på 3 matrikler. Der er en stor akutfunktion, centreret omkring brystsmerteklinikken BSK i den fælles akutmodtagelse FAM i Hillerød. BSK drives i samarbejde mellem en områdeansvarlige overlæge og oversygeplejerske. Derudover er der to store sengeafsnit, fordelt på matriklerne i Hillerød og Frederikssund. Disse enheder er præget af trivsel, faglighed og effektiv drift, styret i samarbejde mellem områdeansvarlige overlæger og oversygeplejersker. Det ambulante område varetages på tre matrikler, og drives tilsvarende i samarbejde mellem en forløbskoordinator, en områdeansvarlig overlæge og en oversygeplejerske, som sikrer en effektiv drift på højt fagligt niveau med fokus på overholdelse af udredningsretten. Endelig er der en hastigt voksende forskningsenhed, som er centreret omkring en fuldtidsprofessor, flere deltidsforskere og flere klinisk erfarne forskningssygeplejersker. For den rigtige kandidat med de rigtige kompetencer vil der være stor opbakning til et professorat

NOH har et befolkningsgrundlag på ca. 350.000 borgere. Aktuelt er der kardiologiske funktioner på hospitalerne i Hillerød og Frederikssund, samt i Sundhedshuset i Helsingør, alle med fælles ledelse. Hospitalsaktiviteten forventes samlet på Nyt Nordsjællands Hospital (NNH) i Hillerød i 2026, med ambulant aktivitet i sundhedshuse i Frederikssund og Helsingør. Vi har ca 7.000 indlæggelser årligt og ca. 17.000 ambulante kontroller.

Akut funktion. Modtagelsen af brystsmertepatienter og andre akutte kardiologiske patienter sker i Brystsmerteklinikken (BSK), som er en ”kardiologisk satellit” i den fælles akutmodtagelse (FAM). BSK er organiseret efter internationale retningslinjer og døgnet rundt bemandet med kardiologiske specialesygeplejersker. BSK varetager hurtig diagnostik og udredning i et samlet velbeskrevet og struktureret ’fast-track’ forløb for AKS incl. subakut EKKO, subakut eller elektiv hjerte-CT. Der er tilstedeværelse af kardiologisk speciallæge i BSK / bagvagt fra 8.00-20:00, alle ugens dage, med efterfølgende rådighedsvagt uden for tjenestestedet. BSK-lægen gennemgår de indlagte patienter og superviserer yngre læger. Øvrige medicinske afdelinger har speciallægedækning i samme tidsrum.

I Hillerød er der ét kardiologisk sengeafsnit med 27 telemetri senge. I Frederikssund er der tilsvarende ét sengeafsnit med 30 telemetri senge. Endelig er der i BSK 10 telemetri senge.

Ambulante funktioner. Vi har i dag en velfungerende ekkokardiografi funktion, med basal og avanceret ekkokardiografi; TEE, kontrast-ekkokardiografi og stress ekkokardiografi. Udredning og kontrol af patienter med ekkokardiografi varetages på alle 3 matrikler. Ekkokardiografi på indlagte patienter varetages af ekkoteknikkere, med back-up fra ekko lægegruppen. Præoperativ udredning af patienter med hjerteklapsygdomme udføres i et multidisciplinært samarbejde med Rigshospitalet. Endokarditisudredning og behandling holdes på få hænder og foregår i et struktureret tværfagligt forløb på Hillerød matriklen, også i et tæt samarbejde med endokarditisgruppen på Rigshospitalet.

Hertil kommer en stor invasiv funktion med implantation og kontrol af pacemakere, og på daglig basis adgang til henholdsvis elektiv og subakut Hjerte-CT, med dedikeret CT-scanner

Herudover råder afdelingen over en række ambulatorier indenfor de forskellige grene af kardiologien. Flere af disse varetages i et tværfagligt samarbejde med sygeplejersker, som f.eks. iskæmi amb og rehabiliteringsklinik, lipid amb, hjertesvigt amb og hjertesvigtsklinik, trombose-klinik og klinik for patienter med atrieflimren.

Herudover er der et tæt samarbejde med Neurologisk afdeling, hvor vi varetager telemetri og emboliudredning, samt et tæt samarbejde med Onkologisk afdeling, hvor vi med ekkokardiografi følger visse onkologiske patienter.

Uddannelse: Der er et stort fokus på yngre lægers videreuddannelse, koordineret af den UAO. Afdelingen har et tæt samarbejde med Endokrinologisk-Nefrologisk afdeling (ENA), Lunge- og Infektionsmedicinsk afdeling (LIA), og Gastromedicinsk afdeling. For- og mellemvagter indgår på tværs af de medicinske specialer i en fællevagt aften-nat, som sikrer en bred intern medicinsk uddannelse.

Afdelingen deltager i hoveduddannelsesforløb inden for intern medicin:kardiologi. Der er etableret ekko ambulatorier for HU læger, og ambulatorier for yngre læger til kontrol af ukomplicerede AMI patienter og patienter, som har gennemgået PCI og CABG. Begge med backup fra speciallæger.

Lægestaben omfatter 1 Cheflæge, 20 overlæger, 1 afdelingslæge, 2 HU-læger i kardiologi, 6-7 HU-læger i almen medicin, 7 introlæger og 6-8 KBU læger.

Ansættelsesvilkår

Ansøger vil få hovedarbejdssted på NOH, Hillerød, men kan få flere tjenestesteder, jf. overenskomst for overlæger §2 stk. 3.

Stillingen ønskes besat med en speciallæge i både intern medicin og kardiologi eller i intern medicin:kardiologi. Der lægges vægt på gode samarbejdsevner. Interesse for forskning vil også blive prioriteret.

Speciallægen skal deltage i afdelingens undervisningsforpligtigelser på lige fod med de øvrige kardiologiske speciallæger. Det forventes at speciallægen deltager i afdelingens generelle kvalitets- og udviklingsarbejde.

Speciallægen indgår i bagvagt med rådighedsvagt uden for tjenestestedet, med mindre andet aftales. Aktuelt 10-skiftet vagt. Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Ansøgningsprocedure

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Cheflæge, dr. med. Niels Tønder 2463 2093 eller områdeansvarlig overlæge Sune Räder 2095 0973

En motiveret ansøgning ønskes udfærdiget i henhold til de 7 lægelige kompetencer og bør indeholde specifikation af specielle interesseområder og ønsker. Der skal vedhæftes CV, autorisationer, publikationsliste samt evt. referencer.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Ansøgningen vil blive fagligt bedømt i henhold til gældende regler i Region Hovedstaden.

Ansøgningsfristen er fredag den 2. juni 2023, kl. 12:00

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i de efterfølgende 2 uger, aftales individuelt.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Allerød Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Nordsjællands Hospital (Hillerød), Dyrehavevej 29, 3400 Hillerød

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 02-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=342&ProjectId=249676&DepartmentId=18825&MediaId=4733&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5838275

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet