Nye buslinjer og ruteændringer i Allerød fra juni 2024 forbedrer transporteffektiviteten

Foto: Allerød Kommune.
dato

Ændringer i buslinjer træder i kraft fra den 30. juni 2024 i Allerød Kommune og vil blive en del af Movias køreplanskift.

Flere buslinjer vil få nye afgangstider og ruter, hvilket kommer til at påvirke pendlerne i kommunen. Disse ændringer er sat i værk for at forbedre og forenkle busnettet, så det bliver mere effektivt for alle brugere.

Buslinje 330R introduceres som en ny rute, der strækker sig fra Rønneholtparken over Allerød St. til Rungsted Kyst. Denne linje erstatter linje 381 og overtager også strækningen mellem Allerød St. og Rønneholtparken fra linje 385. Fremover vil buslinje 330R køre hver halve time hele dagen og have timedrift om aftenen.

Buslinje 336 får en ny og forenklet ruteplan, som nu går fra Lynge over Allerød St. til Enghave Nord via Hammersholt Byvej. Ruten inkluderer ikke længere Blovstrød, men passagerer i dette område kan benytte den nye linje 330R. Desuden vil buslinje 336 kun køre på Hammersholt Byvej og ikke længere på Enghave Parkvej, hvorfor passagerer her henvises til stoppestedet ved Blommevej.

For buslinje 385 betyder ændringerne en afkortning af ruten, der nu ender ved Allerød St. Buslinje 381 vil derimod blive helt nedlagt, og ruten dækkes fremover af linje 330R.

Ændringerne i busnettet sikrer, at alle byområder i kommunen får halvtimesdrift i dagtimerne, og ruteplanerne forenkles for at gøre det nemmere for passagererne.

Alle detaljer om de nye ruter og tidsplaner vil kunne findes i Rejseplanen og på dinoffentligetransport.dk. Ændringerne har været gennem en offentlig høring inden deres vedtagelse i oktober 2023, hvilket understøtter byrådets mål om at tilbyde en attraktiv kollektiv transport. Miki Dam Larsen, som er formand for Miljø-, Erhvervs- og Byudvalget, understreger vigtigheden af at sikre nem transport uden bil for borgerne i Allerød Kommune.

https://alleroed.dk/kommunen/presse-og-kommunikation/aendringer-i-busnettet-330r-336-385-381

Kilde: Allerød Kommune