Jørgen Buchgreitz går på pension som 84-årig: “Faglig interesse er den bedste pensionsopsparing”

Foto af tandlægen.dk Allerød Klinikhuset på Torvestrædet 27. Foto: tandlægen.dk Allerød Klinikhuset.
dato

Jørgen Buchgreitz trækker sig tilbage efter 60 år i tandlægebranchen. Han er internationalt anerkendt pioner inden for udviklingen af avancerede rodbehandlingsteknikker, drevet af sin passion for læring og innovation.

I en alder af 84 år går Jørgen Buchgreitz på pension fra sin stilling som tandlæge hos tandlægen.dk Allerød Klinikhuset. Gennem sit arbejdsliv har han aktivt bidraget til væsentlige fremskridt inden for tandpleje, herunder introduktionen af tandblegning, porcelænsfacader samt roterende instrumenter, der har revolutioneret tandbehandling.  Ikke mindst har han været med til at udvikle behandlingsteknikker med brug af moderne teknologi som Cone-Beam Computed Tomografi  (CBCT) til forbedring af komplekse rodkanalbehandlinger.

– Det er vemodigt at stoppe, men jeg ser tilbage på et arbejdsliv fyldt med faglig passion. Min bedste pensionsopsparing er en dyb interesse for mit fag. Jeg har fulgt de veje, der har fanget min interesse, og det har ført mig til mange spændende områder inden for tandlægekunsten, fortæller Jørgen Buchgreitz.

Banebrydende opdagelser i USA

Jørgen Buchgreitz’ arbejdsliv tog en markant drejning for omkring 40 år siden, da han deltog i en efteruddannelse i USA. Kurset var bygget op om en speciel opfattelse af, hvordan tændernes sammenbid influerer på muskulær hovedpine og kæbeledsproblemer. Samtidig gav det en vejledning i, hvordan man i praksis kunne leve op til idealet om en sundere bidfunktion. Det medførte en intens kursusvirksomhed i Danmark.

I USA var man også begyndt at lime porcelænsfacader på tandoverfladerne for at opnå enten en bedre farve eller en anden facon. Det viste sig at være holdbart på længere sigt og blev også en del af Jørgen Buchgreitz’ kursusvirksomhed i Danmark og gennem nogle år i Schweitz. 

På det første kursus i USA blev Jørgen Buchgreitz også introduceret til brugen af lupbriller, som nu er almindeligt udbredt.

– Det var dengang en øjenåbner at se, hvordan tidligere usete detaljer pludselig blev synlige. Det gav inspiration til at undersøge, hvordan nye teknologier som 3D-røntgen kunne hjælpe med at finde svært tilgængelige rodkanaler, siger Jørgen Buchgreitz. 

Inden for implantologi kombinerer man 3D-scanning og overfladescanning for at fremstille styreskinner, der hjælper til en præcis placering af tandimplantatet. Jørgen Buchgreitz har påvist, at det princip også kan bruges til at finde og behandle svært tilgængelige rodkanaler. Han forestiller sig, at metoden vil blive en del af standarden for fremtidens rodbehandlinger. 

Selv om Jørgen Buchgreitz har opfundet eller viderebragt flere teknikker, har han valgt at dele sin viden gennem forskning og undervisning fremfor at patentere og kommercialisere sine opdagelser. 

Tandlægen.dk står i dag bag 45 klinikker fordelt over hele Danmark med mere end 800 medarbejdere i alt. Læs mere på www.tandlægen.dk

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.