Den 19. november 2024 kl. 19:00 åbner Allerød Bibliotek og kulturhus dørene for en unik oplevelse, hvor Carlsbergs forskningslaboratoriums arbejde bliver præsenteret. Carlsberg Laboratorium har ikke kun bidraget til forbedring af ølproduktion, men også til videnskabelige opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen.
Fokus på bæredygtighed og innovationForedraget byder på indsigter fra lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmesteren Erik Lund. De vil fortælle om bæredygtig forædling af byg og humle samt udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Publikum får også indblik i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan forbedre planters kvalitet under forskellige klimatiske forhold.
Smagsprøver og historisk indblikUnder foredraget vil deltagerne kunne smage på fem udvalgte øltyper, som serveres i takt med gennemgangen. Derudover vil der blive fortalt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens plantetilpasninger til klimaændringer.
Foredraget er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", som streames live fra Aarhus Universitet. Arrangementet varer en halv time længere end normalt, og deltagere kan læse mere om foredraget og pladsreservation via dette link.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Allerød Bibliotek og kulturhus, Skovensvej 4, Lillerød, 3450 Allerød
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her