Få ansvar for bæredygtig udvikling og klimaplanlægning i Allerød Kommune

Profilbillede
dato

Har du lyst til og mod på at arbejde med en bred portefølje af projekter og opgaver inden for klima, grøn omstilling, bæredygtighed, natur og miljø? Så er det måske dig vi søger til ansættelse pr. 1. august.

Team Ambitiøst Miljøarbejde er et tomandsteam, hvor den ene stol bliver ledig fra sommeren 2024, fordi en god kollega går pension. Teamet er en del af Natur, Miljø og Klimaafdelingen med i alt 25 medarbejdere, der arbejder med virksomheder, landbrug, spildevand, vandforsyning, grundvandsbeskyttelse, jordforurening, natur, vandløb, klima, bæredygtighed og affald.

 

Om stillingen:
Team Ambitiøst Miljøarbejde arbejder på strategisk plan med udvikling og politisk betjening og adskiller sig derved fra myndighedsarbejdet i de øvrige teams. Teamet leverer både intern projekt- og procesledelse i Natur, Miljø og Klima ved f.eks. udarbejdelse af planer og politikker, men bidrager også med deltagelse i tværgående projekter. Klima, bæredygtighed og grøn omstilling er nogle af de tværgående fagområder, som teamet har ansvaret for. Klimaplan 2020, Klimatilpasningsplan 2022 og Natur, Miljø og Klimapolitik 2030 er nogle af de centrale styringsdokumenter, som du vil skulle arbejde med og være ansvarlig for implementering af. Som en del af teamet vil du spille en vigtig rolle i at være med til at sikre kommunens mål om klimaneutralitet og klimarobusthed i 2050, samt andre væsentlige mål på afdelingens samlede faglige område.

Stillingen kræver blik for det procesmæssige og lovgivningsmæssige sideløbende med et skarpt blik for udviklingspotentialer. Det kræver også koordinering og tætte samarbejdsrelationer på tværs af fagområderne i kommunen, men også med andre kommuner, borgere, virksomheder og øvrige eksterne samarbejdspartnere. Vi samarbejder bl.a. med Klimaalliancen og udvikler projekter i dialog med GATE21. 

Arbejdsopgaver:

 • Projektledelse (og –deltagelse) i forbindelse med udviklingsprojekter bl.a. planer og politikker, men også større og mindre projekter, f.eks. arrangementer
 • Politiske sagsfremstillinger
 • Procesledelse og facilitering af små og store processer
 • Implementering og realisering af de handleplaner og politikker afdelingen udarbejder 
 • Samarbejde med interne og eksterne samarbejdspartnere om arrangementer mm.
 • Vidensopbygning om natur, miljø og klima i organisationen samt hos borgere, virksomheder og politikere
 • Fagligt indspark samt koordinering i tværgående processer
 • Fundraising til projekter og indsatser
 • Ledelsesbetjening – stort og småt
 • Udarbejdelse af præsentationer, kort, analyser, statusdokumenter – mere eller mindre grafisk fokuseret

En af de første opgaver der venter, er samarbejdet med de unge i kommunen og det lokale gymnasium om at skabe klimahandling gennem aktiviteter de unge udvikler og driver – et projekt med international finansiering.
Desuden er vi i gang med at revidere vores klimahandleplan, og det arbejde vil du også blive en væsentlig del af.

 

Om dig:

Du skal gerne have:

 • En relevant akademisk uddannelse
 • En baggrund inden for eller en viden om de teknisk-naturvidenskabelige fagområder i Natur, Miljø og Klima, herunder klima, bæredygtighed, natur, miljø, jord, vand og affald
 • En skarp pen og en stærk evne til at formulere dig mundtligt, bl.a. til brug i udarbejdelse af planer, dagsordener til politiske udvalg og til konkrete mødesituationer med behov for facilitering
 • Projektlederkompetencer, også gerne afprøvet i praksis
 • Lyst til og gerne erfaring med at arbejde inden for en politisk styret organisation
 • Kompetencer til at styre processer og facilitere store som små møder og aktiviteter
 • Mod på at arbejde selvstændigt, struktureret og med stort ansvar
 • Overblik og evne til at have mange bolde i luften på en gang

Desuden vil det være en fordel, hvis du specifikt har kvalifikationer til eller mod på opgaver inden for natur, affald eller varme og energi.

 

Vi tilbyder:

 • Udfordrende, spændende og varierende arbejdsopgaver
 • En fast stilling på 37 timer pr. uge og mulighed for flextid samt hjemmearbejde efter aftale
 • En arbejdsplads med god social trivsel, faglige aktiviteter, plads til humor og muligheder for kompetenceudvikling
 • Samarbejde og faglig sparring med kolleger i et åbent kontorlandskab på et moderne rådhus

 

Er du interesseret?
Du er velkommen til at kontakte enten projektleder Anne Sofie Hartelius på 48 12 66 72 eller Chef Michala Tarbo Andersson på 51 60 44 18 for at høre nærmere om stillingen. Du uploader din ansøgning sammen med dit CV og uddannelsesbevis via linket i annoncen senest lørdag den 15. juni 2024. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler den 19. og 20. juni 2024 og indhenter referencer og straffeoplysninger forud for endelig ansættelse. 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

 

Allerød Kommune er en arbejdsplads med høj social kapital. Vi vægter tværfagligt samarbejde, kompetence- og jobudvikling og ikke mindst medindflydelse på egen hverdag højt. Det vigtigste for os er vores kerneopgave - at skabe værdi for borgerne. Her kan du læse Allerød Kommunes leder- og medarbejdergrundlag.

Allerød Kommune ligger i hjertet af Nordsjælland i en smuk og varieret natur. Kommunen har tæt på 26.000 indbyggere og byder på et aktivt forenings- og erhvervsliv og gode idræts- og fritidsmuligheder.
Der er gode transportmuligheder både til og fra kommunen. Der går S-tog hvert 10. minut fra Allerød Station.
Kommunen har ca. 2.000 medarbejdere, der arbejder ud fra et fælles værdisæt om åbenhed, respekt og troværdighed. Dialog og samarbejde er nøgleord, der kendetegner god ledelse i Allerød Kommune.
Organisationen baserer sig på flade strukturer, stor selvbestemmelse og gode udviklingsmuligheder.
Allerød Kommune er en røgfri arbejdsplads med røgfri arbejdstid.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Allerød Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Allerød Kommune, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 21-07-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6056072

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet